Rendier appelgebakjes met dadel karamel

Rendier appelgebakjes met dadel karamel

Ingrediënten

Voor 8 gebakjes

100 g boter

175 g ruwe rietsuiker

1 ei

175 g bloem

1 theelepel bakpoeder

een snuifje zout

3 kleine appels

300 g dadels, ontpit

1 l water

1 eetlepel amandelpasta of pindakaas

16 krokante pretzels

8 granaatappel pitjes

16 snoepoogjes

Recept

Smelt de boter en laat die afkoelen. Doe de afgekoelde boter in een kom en doe er de ruwe rietsuiker en het ei bij.

 

Klop met een elektrische mixer tot een luchtig geheel. Spatel de bloem, bakpoeder en zout onder het botermengsel.

 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel onder het beslag.

 

Stort het beslag uit in een beklede bakvorm en strijk het oppervlak glad. Bak 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

 

Snij het gebak over de langste kant in twee. Snij daarna elke helft in 4 driehoeken.

 

Doe het water en de dadels in een kom en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

 

Mix de dadels met 150 ml van het kookwater en de amandelboter met een blender, staafmixer of food processor tot een gladde pasta.

 

Besmeer de gebakjes met de dadel karamel. Werk af met de pretzels, snoepoogjes en granaatappelpitjes.

#Kidibul

#Kidibul

Post een foto van jouw gerecht op Instagram met #kidibul

Meer recepten