

Appel pizza
Ingrediënten
Voor 2 pizza’s
350 ml warm water
2 eetlepels honing
20 g verse gist
600 g bloem
1 theelepel zout
4 eetlepels olijfolie
¼ butternut pompoen
Een snuifje peper & zout
100 g zure room
2 rode appels
100 g zachte geitenkaas
75 g granaatappelpitjes
Recept
Los het de honing en verse gist op in het warme water, in een grote kom.
Voeg de bloem, het zout en olijfolie toe aan het water en kneed 5 minuten met de hand of 2 minuten met een keukenrobot (met kneedhaak). Laat het deeg ten minste 15 minuten rusten.
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Besprenkel met wat olijfolie en peper & zout. Rooster 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Verdeel het pizzadeeg in 2 gelijke delen en rol uit op een bebloemd werkblad. Verplaats de bodems naar een bakplaat bekleed met bakpapier.
Smeer de zure room uit over de pizzabodem.
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd in dunne plakjes. Leg ze op de zure room.
Verdeel de pompoenblokjes en geitenkaas over de pizza & bak voor 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
Strooi de granaatappelpitjes over de warme pizza.