Vegan pannenkoeken met gepocheerde peer

Vegan pannenkoeken met gepocheerde peer

Ingrediënten

Voor 4 personen

180 g speltbloem

500 ml havermelk

2 eetlepels zonnebloemolie + extra om mee te bakken

1 theelepel vanille extract

4 peren

75 cl Kidibul Appel

100 g ruwe rietsuiker

1 kaneelstokje

Recept

Mix de bloem, havermelk, zonnebloemolie en vanille extract met een blender of staafmixer tot een glad deeg.

 

Verwarm een pannenkoekenpan op een middelhoog vuur, vet de pan in met wat olie.

 

Schenk een portie beslag in de pan, maak de pannenkoeken niet te dik. Bak en wacht met de pannenkoek omdraaien tot de zijkant wat opgedroogd is.

 

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in kwartjes.

 

Schenk de Kidibul Appel in een brede, diepe pan. Voeg er de suiker en het kaneelstokje aan toe. Verwarm op een middelhoog vuur.

 

Leg de peer in de pan en bedek met een deksel maar laat een klein kiertje zodat de stoom kan ontsnappen. Laat 30 minuten zachtje sudderen.

 

Serveer de pannenkoeken met de warme peer.

#Kidibul

#Kidibul

Post een foto van jouw gerecht op Instagram met #kidibul

Meer recepten