

Vegan pannenkoeken met gepocheerde peer
Ingrediënten
Voor 4 personen
180 g speltbloem
500 ml havermelk
2 eetlepels zonnebloemolie + extra om mee te bakken
1 theelepel vanille extract
4 peren
75 cl Kidibul Appel
100 g ruwe rietsuiker
1 kaneelstokje
Recept
Mix de bloem, havermelk, zonnebloemolie en vanille extract met een blender of staafmixer tot een glad deeg.
Verwarm een pannenkoekenpan op een middelhoog vuur, vet de pan in met wat olie.
Schenk een portie beslag in de pan, maak de pannenkoeken niet te dik. Bak en wacht met de pannenkoek omdraaien tot de zijkant wat opgedroogd is.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in kwartjes.
Schenk de Kidibul Appel in een brede, diepe pan. Voeg er de suiker en het kaneelstokje aan toe. Verwarm op een middelhoog vuur.
Leg de peer in de pan en bedek met een deksel maar laat een klein kiertje zodat de stoom kan ontsnappen. Laat 30 minuten zachtje sudderen.
Serveer de pannenkoeken met de warme peer.