

Oven donuts
Ingrediënten
Voor 12 donuts
175 g bloem
100 g ruwe rietsuiker
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
180 ml karnemelk
2 eieren
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
120 g verse roomkaas
2 eetlepels Kidibul Appel Bio
40 g poedersuiker
150 kokos schilfers
24 snoepoogjes
Recept
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
Voeg de karnemelk, eieren, olie en vanille extract bij het bloemmengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Meng tot het beslag glad is. Meng niet onnodig lang, zo blijven de donuts luchtig.
Vet een donutvorm in en vul de vormpjes voor ¾ met het beslag. Bak 10-12 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
Meng de roomkaas, Kidibul Appel Bio en poedersuiker tot een glad beslag. Strooi de kokos schilfer uit in een diep bord.
Doop de bovenkant van de afgekoelde donuts in roomkaas en daarna in de kokos. Werk de donut af met de 2 snoepoogjes.