Kidibul, Dat is natuurlijk feesten

Hier word je altijd blij van. Ontdek hoe Kidibul gemaakt wordt, waarom het gezond is en wat de andere voordelen zijn. Kidibul, dat is een natuurlijk drankje met appels en bubbels. Voor pure emoties en gezellige momenten samen. Kortom, natuurlijk feesten!

Kom alles te weten
over Kidibul

Ontdek op 2 minuten hoe bubbels je blij maken. Wat zit er in een fles Kidibul? Een heerlijk natuurlijk drankje!

  • 100% vruchtensap
  • ZONDER toegevoegde suikers
  • ZONDER bewaarmiddelen
  • ZONDER kleurstoffen
  • Gecontroleerde herkomst

Bij Kidibul gaan we voor puur natuur. Daarom zijn onze producten 100% natuurlijk.

Voor 1 fles Kidibul gebruiken we 6 mooie appels. En in tegenstelling tot andere bruisende dranken bevat een fles Kidibul enkel de natuurlijke suikers van het fruit.

Onze appels komen uitsluitend uit Europa. Ze werden met zorg geselecteerd, behandeld en geperst.

Kom alles te weten <br />over Kidibul

Zo wordt kidibul gemaakt

6 appels en bubbels. Dat is alles wat er in een fles Kidibul zit. Ontdek de verschillende stappen, van het plukken tot het bottelen.

De oogst

De oogst

OM KIDIBUL TE MAKEN, heb je uiteraard appels van goede kwaliteit nodig.

Het oogsten van de appels vindt traditioneel plaats van begin september tot midden november. Eens ze geplukt zijn, worden de appels gewassen en geselecteerd. Meerdere soorten appels kunnen gebruikt worden om Kidibul te maken.

Maar we gebruiken niet zomaar elke appel. De kleur, zuurtegraad en natuurlijke kwaliteit van de suikers is cruciaal voor de unieke smaak van je Kidibul. Daarom is een zorgvuldige selectie van de appels heel belangrijk.

Wassen en selecteren

Wassen en selecteren

Na het plukken worden de appels gewassen onder hoge druk en naar een sorteertafel geleid waar enkel de mooiste exemplaren geselecteerd worden.

Pletten en persen

Pletten en persen

Alle appels worden geplet. Het is een noodzakelijke stap alvorens ze naar de pers gevoerd worden om het sap eruit te halen. De geplette appels worden snel bruin doordat ze gevoelig zijn voor zuurstof. Deze oxydatie kan de aroma’s beïnvloeden en geeft een bittere smaak. Daarom moet het persen zo snel mogelijk na het pletten gebeuren.

Concentratie

Concentratie

Appels veranderen in sap

Het sap van de appels die van september tot november geoogst werden, moet geconcentreerd worden om het lang te kunnen bewaren. Deze concentratie van het sap gebeurt op natuurlijke wijze zonder toevoeging van bewaarmiddelen.

Productie

Productie

Van sap Kidibul maken, dat is de kunst!

Het concentraat wordt nu verdund tot appelsap. Daarvoor gebruiken we natuurlijke aroma’s (uniek voor de variant Appel-Aardbei) van fruit naargelang de varianten. Zo is de bekende Kidibul-smaak gegarandeerd.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole

Zuurtegraad, kleur, suikergehalte, microbiologische analyse… Alles wordt goed gecontroleerd vooraleer we overgaan naar de volgende stap.

Toevoeging van bubbels en botteling

Toevoeging van bubbels en botteling

Voor de Kidibul gebotteld wordt, worden bubbels (koolzuurhoudend gas) toegevoegd aan het appelsap. Het rekken (of filteren) gebeurt koud om schuimvorming te voorkomen. Tenslotte worden de flessen, net als bij exclusieve dranken, afgesloten met natuurlijke kurk en draaddop voor een perfecte sluiting.

Pasteurisatie

Pasteurisatie

Kidibul is 100% natuurlijk! Om eventuele achtergebleven ziektekiemen te elimineren, worden de Kidibul-flessen geleidelijk met kleine douches ongeveer 25 minuten verwarmd tot 65 ° C. Deze pasteurisatie garandeert een houdbaarheid van 18 maanden voor Kidibul.

Kartonnen verpakking

Kartonnen verpakking

De gevulde en gepasteuriseerde flessen worden gedroogd, geëtiketteerd, in karton gedaan en vervolgens op pallets geplaatst om naar winkels over de hele wereld te gaan. Elke fles heeft een specifieke code die op het etiket is aangebracht om de dag, het uur en de oorsprong van de ingrediënten van de productie te volgen.

Kidibul is klaar! Het blijft alleen om ervan te genieten met vrienden om elk moment onvergetelijk te maken!

Fruitkalender voor januari

Ananas, Banaan, Citroen, Clementine, Kiwi, Mandarijn, Sinaasappel, Pompelmoes, Peer, Appel.

Fruitkalender voor februari

Ananas, Banaan, Citroen, Clementine, Kiwi, Mandarijn, Sinaasappel, Pompelmoes, Mandarijn.

Fruitkalender voor maart

Ananas, Banaan, Citroen, Kiwi, Mandarijn, Pompelmoes, Appel.

Fruitkalender voor april

Banaan, Citroen, Kiwi.

Fruitkalender voor mei

Banaan, Citroen, Aardbei, Kiwi.

Fruitkalender voor juni

Banaan, Kers, Citroen, Aardbei, Framboos, Rode bes, Meloen, Nectarine, Watermeloen, Perzik.

Fruitkalender voor juli

Abrikoos, Banaan, Kers, Citroen, Aardbei, Framboos, Rode bes, Meloen, Bramen, Bosbes, Nectarine, Watermeloen, Perzik.

Fruitkalender voor augustus

Abrikoos, Banaan, Kers, Citroen, Aardbei, Framboos, Meloen, Bramen, Bosbes, Nectarine, Watermeloen, Perzik, Peer, Pruim.

Fruitkalender voor september

Banaan, Citroen, Framboos, Meloen, Bramen, Bosbes, Nectarine, Watermeloen, Perzik, Peer, Pruim, Druif.

Fruitkalender voor oktober

Banaan, Citroen, Mandarijn, Peer, Appel, Pruim, Druif.

Fruitkalender voor november

Ananas, Banaan, Citroen, Clementine, Kiwi, Mandarijn, Sinaasappel, Peer, Appel.

Fruitkalender voor december

Ananas, Banaan, Citroen, Clementine, Kiwi, Mandarijn, Sinaasappel, Pompelmoes, Peer, Appel.